Dag Van de Zorg vzw

Dag van de Zorg vzw heeft als doel mensen op een laagdrempelige en respectvolle manier samen te brengen rond zorg, welzijn en de witte economie. We helpen de zorgsector en het grote publiek de weg vinden naar elkaar.

Dag van de Zorg vzw wil:
• wegwijs maken in het brede aanbod;
• de opportuniteiten van opleidingen en jobs in zorg en welzijn tonen;
• de innovatieve kracht van onderzoekscentra, kmo’s en bedrijven op de kaart zetten;
• de maatschappelijke relevantie van zorg, welzijn en de hele economie die daarrond actief is, op positieve manier onder de aandacht brengen.

Om deze doelstellingen te realiseren, organiseert Dag van de Zorg vzw jaarlijks een grootschalige opendeurdag bij zorg- en welzijnsvoorzieningen. Deze opendeurdag vindt plaats de derde zondag van maart onder de noemer ‘Dag van de Zorg’. 2021 is een feesteditie, want dan wordt de 10de Dag van de Zorg georganiseerd.

Dag van de Zorg is de voorbije jaren uitgegroeid tot een Week van de Zorg. In aanloop naar de opendeur- zondag zetten we samen met talloze koepel- en andere organisaties zeven dagen lang de zorg- en wel- zijnssector in de schijnwerpers. Dat doen we door rond bepaalde thema’s allerlei activiteiten en sensibiliserende acties te organiseren. Op die manier kunnen we nog een groter segment van de Zorg- en Welzijnssector bereiken.

Tijdens de week wordt een sensibiliserende imagocampagne gevoerd in pers en media. Deze campagne toont de sterkte en veelzijdigheid van de sector. Brengt een positieve boodschap en werkt aan positieve beeldvorming en dat doen we samen met alle partners, alle zuilen, alle koepels, alle sectoren, non-profit en social profit.

Wie zijn de mensen achter Dag van de Zorg?

Dag van de Zorg vzw is opgericht in 2011 door mensen met een hart voor zorg en welzijn die een grondige kennis van de sector hebben en een jarenlange ervaring in communicatie en organisatie.

Het Dag van de Zorgteam bestaat vandaag uit 3 vaste mensen. Samen met een aantal freelance medewerkers staan zij in voor de volledige realisatie van Week en Dag van de Zorg.

Van bij het prille begin zijn de koepelorganisaties uit de zorg- en welzijnssector actief bij de organisatie van Dag van de Zorg betrokken. Zowel de openbare, de christelijke, de pluralistische als de onafhankelijke koepelorganisaties werken mee aan het initiatief.

Ook Flanders’ Care en het Kabinet van minister van Welzijn scharen zich achter de doelstellingen van Dag van de Zorg.